Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





donderdag

Koffie drinken met;





Dwars door het kleine denken heengaan en even aan die grote wereld denken...
Laten we klein beginnen als het over de grote wereld gaat en ons afvragen waar de winkelstraatjes zich in de toekomst mee zullen gaan moeten vullen.
Het is nu reeds een komen en gaan van kleine winkeltjes die het nèt niet redden.
De Kruidvaten, de Jumbo's, de Mediamarkts en de Wehkamps winnen steeds meer terrein!
En als je toevallig geen auto hebt en een bescheiden budget dan ben je toch min of meer verplicht om naar de Gamma's en Ikea's te hobbelen die zich verschansen op onpersoonlijke industrie terreinen..
Eventjes naar de kleine doe-het-zelver is er hier in de buurt al niet meer bij, een paar schroefjes nodig en je moet einden met het openbaar vervoer of op de fiets om een mega verpakking van 100 stuks bij de Praxis ( of zoiets) te kopen!

Klein denken, ik zou bijna vergeten dat begrip even te omschrijven; Je bezighouden met eigen gezondheid en de eigen financiële situatie, het kommer en kwel van hen die je liefhebt..
Groot denken wordt als snel 'politiek' denken, economisch wereldbewust en het hoe en waarom van de waanzin van oorlog!

En dan, zomaar ineens kan het doemdenken toeslaan...waar gaat dit heen? De automatisering, de internet afhankelijkheid, het hebben van nepcontact via allerlei media, 'like' op de veesboeken en de twatters en noem maar op, honderden vrienden, maar koffie drinken doe je hooguit nog met mensen die zich bezighouden met hun eigen 'apparaatje' van grenzeloze techniek. "Effe kijken of ik nog berichten heb".
Geloof het of niet, zelf doe ik er niet aan mee, dan maar koffie alleen of met die ene goede vriend of vriendin die echt is..

Op het dieptepunt van mijn doemdenken verdween ineens de somberheid waarin ik al een tijdje verkeerde.
Weer even goed bewust van waar ik wel en waar ik niet iets aan kan veranderen.
Vandaag dus maar eerst die kop koffie met mijn allertrouwste vriend. De enige 'vriend' waar ik niet omheen kan. ;-)

Somberheid heeft plaats gemaakt voor 'pluk de dag', niet de oppervlakkige maar die van inzicht en vertrouwen.


Zwart, met een klein schepje suiker graag.



5 opmerkingen:

  1. Het wachten is op het digitale koppie koffie met een hologram vriend(in), of buur, inclusief deleteknop als je ze toch niet mag, in de virtule wereld. Vraag is, hoe zit het als jij virtueel gedelete wordt ?
    Nou ben ik aan het doemdenken geslagen .......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon verder gaan met doemdenken en dan ineens...ineens is er Licht en maak je er een prima dag van..en dat elke dag. ;-)

      Verwijderen
  2. Nog een schepje somberheid er bovenop en dan houden we er écht mee op: coffee to go... ik vind dat werkelijk het toppunt van armoede, die mensen lopend op straat aan een bekertje koffie lurken. Kan het intiemer...

    ... en dan -echt tot slot- al die mensen op de fiets, in de auto, op de scooter, met elkaar in de kroeg -gezelligsamenzijnde- starend naar hun eigen digitale apparaatje...

    ... en dan... nee, nee, nee... = driewerf neen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, we zijn het erover eens, nu vrolijk verder naar het volgende dramatische bericht! :-)))

      Verwijderen
  3. O heerlijk dit te lezen. Alles veranderd altijd weer. En het hoort er allemaal bij.
    X

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com