Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





zaterdag

Dat wat in je hoofd zit.








Zal ik het gewoon eens proberen?
Ik denk het zo vaak, gewoon wat schrijven, schrijven over andersoortige persoonlijke dingen met woorden die nauwelijks herkenbare zinnen vormen.
Schrijven over dat wat je niet durft te delen omdat je bang bent dat jij daar de enige in bent.
Knieën opgetrokken in bed, je handen om je hoofd gevouwen alsof je een breekbaar ei koestert.
Wegzakkend wakker schrikken terwijl je nog niet eens sliep, dromen dat je opstaat en dan weer wakker schrikken en merken dat je van dat alles wat je meende gedaan te hebben, niets werkelijkheid is.

Dat wat in je hoofd zit als je plannen voor de dag maakt en dat wat daarvan niet verder dan je hoofd komt.
Alleen, helemaal alleen en half naakt dans je even op muziek die toevallig voorbij komt.
De grote wandspiegel laat niet zien wie je op dat moment even meent te zijn, dan maar dansen met je rug naar de spiegel, af en toe stiekem kijkend, weten dat het veel erger had kunnen zijn.
En als plotseling de deurbel gaat en bijna gelijktijdig de telefoon, dan weet je het niet meer.
Dan weet je dat niet meer wat in je hoofd zat.







3 opmerkingen:

  1. Dat heb ik nu ook wel eens. Diep in gedachten, filosoferen. En dan gaat die telefoon en ja natuurlijk ook meteen de voordeurbel. Alsof je het gewoon niet even mag overdenken of zo.

    Fijn weekend Walter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel veel zaken die door je hoofd gaan zijn zo weer opgelost verdwenen zo maar ...gelukkig maar. Ik heb wel eens geprobeerd alles te vangen en op te schrijven......onmogelijk Walter Onmogelijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het, zelfs al doe je een poging, zodra je begint te schrijven is het volkomen onlogisch en vervliegt het gelijk!

      Verwijderen

walterkas811@gmail.com