Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

maandag

Een vrije overtuiging.


Een overtuiging kan vaak tot beperking leiden.
Laat een overtuiging vrij...
Ga hem niet verdedigen, maak van een bevrijdende manier van denken geen gevangenis en zeker geen ford waar vanuit je de ander meent te moeten aanvallen.
Een vrijmakende levensovertuiging werkt het best als je de overtuiging op zich ook de vrijheid geeft.
14 opmerkingen:

 1. Als vrijheidsbeest kan ik me hier geheel in vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tegenstrijdige titel :) Een overtuiging laat vaak weinig vrijheid.
  Maar ja,ik kan me er ook in vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ligt eraan of het een bewuste of een onbewuste overtuiging is Walter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit er diep over na te denken :-)
  Waarom zou je niet je overtuiging mogen verdedigen tot iemand anders betere argumenten heeft? Dat heeft niet met gevangenis te maken voor mij. Het onderdrukken van een behoefte aan onderzoek is meer gevangenis. Daarna is het zaak los te laten en je overtuiging eventueel te herzien. Dan heeft te maken met het kijken naar wat wel en niet in jouw beeld past in communicatie met anderen.
  Vrijheid bestaat alleen maar in betrekking tot beperking

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt ook gewoon blijven onderzoeken zonder je overtuigingen te onderdrukken toch. Betere argumenten van 'de ander'.... Hoeveel anderen zijn er? Inderdaad;Vrijheid bestaat alleen maar in betrekking tot beperking.

   Verwijderen
  2. Even een nuancering; Ik bedoel eigenlijk of het blijven onderzoeken van je 'overtuigingen'(Novelle heeft een punt) afhankelijk 'moet' zijn van eventuele 'betere' argumenten van de ander.
   'Een vrijmakende levensovertuiging werkt het best als je de overtuiging op zich ook de vrijheid geeft'.

   Verwijderen
  3. Waarom moet een overtuiging verdedigd worden? Tot iemand betere argumenten heeft? Dit kriebelt. dat dóet die overtuiging dus volgens mij. Vastzitten in denken. Als je met open blik kunt kijken zin overtuigingen nergens voor nodig, Het woord alleen al!

   Verwijderen
  4. Ja Walter ook daar kan ik me wel in vinden. Toch kom ik nooit om de ander heen. Die IS er gewoon. Ik sta altijd in relatie tot... en ik neem bewust of onbewust daar toch dingen van mee en dat heeft min of meer wel een uitwerking op me.

   Verwijderen
  5. Ik zei niet MOETEN maar MOGEN Margreet. Iedereen is ook daar vrij in gelukkig.

   We zijn hier zelfs al bezig ons uiteen te zetten over wel of geen overtuiging... . Bewust of onbewust. Je kan er ook van overtuigd zijn dat een overtuiging niet nodig is. ;-)

   Verwijderen
  6. Hahaha Elly, inderdaad raken we bijna in discussie over het begrip 'overtuiging' op zich! Geen wonder dat 'dogmatische' religieuze overtuigingen ( dan gaat het om de inhoud van de overtuiging) in veel strijd kunnen ontaarden. Gaan we hier niet doen hoor!!!
   Allemaal hartelijk dank voor jullie inspirerende reacties.


   Volgende keer maar weer eens een stukje over het werkelijke 'loslaten' en erop vertrouwen dat de dingen toch wel gaan zoals bedoeld is...Reeds nu denk ik al;'Bedoeld...door wie of wat eigenlijk???

   Verwijderen
 5. Leuk hè hihihi.
  Ik ben benieuwd Walter naar je inspiratie. en volgens mij ben je weer aan het schilderen of vergis ik me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je Elly, de inspiratie en het gevoel komen nog steeds niet...dus nu pas ik het idee van 'gewoon gaan beginnen' toe. ( gaat over het schilderen hoor) Hihi, ik word er bijna misselijk van, maar wie weet!

   Verwijderen
  2. Gewoon doen Walter. Je 'dorre periode'duurt nu wel hè, maar alles gaat voorbij hoor. Het is de tijd van het jaar zullen we maar zeggen. Ik zit ook een beetje vast op dit moment, maar ja het kan zo plotseling weer komen. Laat het maar komen en i.d.d. gewoon beginnen. Ondanks misselijkheid wel blijven eten hè. ;-)

   Verwijderen