Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

maandag

Onthechten.

Kijk eens om je heen, of nog eenvoudiger, trek eens een van je lades open.
Vooral die lade waar je de dingen in stopt waar je effe geen weg mee weet...
Of gewoon je blik in de huiskamer laten ronddwalen of welk vertrek dan ook.
Wat kan er hier weg?
Om nog maar te zwijgen van je klerenkast!

Zie jezelf eens in gedachten  al die spullen wegdoen, denk je dat eens heel goed in.
Dat vaasje, die beeldjes, dat leuke lepeltje, een vreemd souvenir dat je ooit kreeg van..
Sta maar eens met die broek of dat hemd in je handen en denk; hoe dan ook, ik doe ze weg!

Maar wacht even, ik kan dat hemd of die broek misschien nog wel eens bij dit of dat dragen, en dat rare dopje in die la, dat onbenullige stukje touw, weg ermee!
Alhoewel, je zal dan toch maar weer eens net een dopje nodig hebben of dat stukje touw..

Gewoon nu op dit moment om je heen kijken en je voorstellen dat je alles op die plek wegdoet!
De pc of laptop doen we nog maar niet, want dan valt er over dit onderwerp niet eens meer te communiceren, eer dat ik zelf zover ben...nee dat zullen jullie dan niet meer van mij horen, begrijp je?

Wat mijzelf betreft merk ik dat 'wegdoen', verregaand wegdoen, mij een raar gevoel in de onderbuik geeft.
Raar gevoel of niet, toch ben ik er mee bezig en ga ik er mee door.
Ook al breekt soms het angstzweet me uit.
Bewaren of wegdoen.

Ik weet het ineens weer, dit noemen ze onthechten, best heel erg eng.

12 opmerkingen:

 1. Ook ik ben aan het opruimen, blijkt dat ik veel rotzooi heb........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier kan ik wel enige weken mee bezig ..met gemak :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar ben ik al een tijd mee bezig, Walter.
  Mijn kleding begint fatsoenlijk in de kast te hangen i.p.v. ingepropt. Mijn motto is: twee jaar niet meer gedragen, weg ermee!
  Van de bovenste etage tot de begane grond ben ik bezig met opruimen en wegdoen, zelfs in de tuin.
  Vorige week op de rommelmarkt gestaan met mijn spulletjes en heb daarmee 70 euro verdient, daar ga ik natuurlijk niet weer spullen van kopen hahaha.....
  Het geeft mij niet alleen een opgeruimd gevoel, maar ook een gevoel van ruimte.
  Fijne week en groet, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het een trend zijn, Loes? Mij geeft het ook letterlijk en figuurlijk veel ruimte!
   Mmmm. leuke spulletjes in kringloopwinkels kopen? Neeeeee, niet meer! Ik had er ook een handje van.

   Verwijderen
 4. wij zijn momenteel grondig aan het renoveren. bij het leeghalen vd kasten en alles in dozen te stoppen, is al heel veel weggegooid en nu, bij het terug 'vullen' van de nieuwe kasten ben ik weer begonnen met het maken van een grondige schifting; dit wel, dat niet.
  veel hou ik niet meer over en ook dat, weet ik stilaan, is nóg teveel! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onthechten leer je met de jaren, zelf heb ik er ook een lange tijd over gedaan maar weet Waltertje, het gaat met de dag gemakkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Walter bedankt voor je warme groet binnen mijn blog. Een heel fijn welkom terug. Ik merk dat je nog steeds zo inspirerend schrijft zoals ik van je gewend ben. Er waren wel eens tijden bij je dat jij ook zo naar het scheen de blogvermoeidheid bij jou de overhand had. Na een half jaar eruit te zijn geweest en mijn activiteiten elders verplaatst (pinterest) kreeg ik toch weer heimwee naar mijn blog. En mijn blogvrienden waar ik zo'n goed contact mee heb. Ik kreeg het een bepaalde tijd ietwat te druk met berichten plaatsen, het was mijn eigen schuld ik had ook zoveel materiaal dat ik zo graag wou plaatsen. De blog werd drukker en drukker en ook de reacties geven kostte veel tijd. Niet dat ik het erg vond tenslotte kwamen ze ook bij jou. Maar weet je wat er gebeurt als je het te druk krijgt? Je vergeet mensen die je vanaf het begin kende. En dat zal me niet meer gebeuren. Zo nu en dan update ik, de ene keer wat meer dan de andere keer. Ik wil ook graag mijn pagina bij pinterest behouden. Zo leuk om te wezen daar, al die links en inspirerende afbeeldingen/teksten.

  Dus nu doe ik het zo, de blogvrienden die ik had waaronder jou wil ik graag behouden maar ik neem geen nieuwe blogvrienden meer aan zo kan ik het aardig bij houden. Dit valt misschien ook wel onder onthechten/onthaasten.

  Onthechten van spullen?

  Veel spullen die ik niet meer nodig heb en waar ik geen emotionele waarde aan hecht gaan naar de kringloopwinkel. Zij verdienen er een centje aan, jij bent de overbodige rommel kwijt en iemand anders is gelukkig met iets van jou dat zij nodig hebben.

  Mooi stukje dat je geschreven hebt zoals we van je gewend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ik kan me daar me daar zeker iets bij voorstellen, ik vind het ook heel moeilijk om het een en ander weg te doen.

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je voor je lieve woorden. Ik hoop dat Poppie er nog heel lang is. Natuurlijk voor jou en haarzelf in de eerste plaats maar ook een beetje voor mij, want via jouw foto's hou ik ook een beetje van haar. Ik vind haar foto's zo mooi en leuk.
  Opruimen........ Heerlijk om in die flow te zitten. Hele stapels ""rotzooi"" en weg ermee. Ik heb ooit bedacht er foto's van te maken, maar dat heb ik uiteindelijk maar 1 keer gedaan. Ik moet nog veel meer wegdoen, maar.......wat ik nu nog heb daar vind ik het veel moeilijker bij. Want aan alles zit een verhaal. Ik ga het wel doen, maar nu nog even niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toen ik al die bende op m'n zolder zag liggen van minstens 40 jaar geleden: platenspeler, versterkers, pigmenten van wijlen m'n vader (uit 1950), een oud antwoordapparaat dat eind '80 -schrik niet- 900 gulden kostte... -alles functioneerde nog- maar met de gedachte van: dit kan ik m'n dochter niet aandoen als ik zomaar ons tranendal (;-]) verlaat, gaf mij dat de 'kracht' het hele zooitje bij t grofvuil te zetten.
  enne... 't lucht op... maar er moet nog veel meer weg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, wel knap van je Es, maar wat pigmenten betreft, ik heb ook een fiks aantal potten van mijn overleden vader en die meng ik schandalig door mijn acrylverf heen!

   Verwijderen