Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...

zondag

Waar zijn we toch bang voor?
 We kunnen fel reageren op iets dat 'anders' is.
Gelukkig hoor ik steeds minder bij dat soort 'we'.
Waarschijnlijk als je aan je eigen identiteit twijfelt ga je fel reageren op dat wat je eigen mensbeeld doet wankelen, je eigen beeld van 'goed en kwaad'.
Het voelend denken (denkend voelen) lijkt dan bij sommigen geblokkeerd te worden en helaas lijken die sommigen soms een hele natie te beslaan.
Dit laatste geloof ik persoonlijk niet zo...het is het kudde gedrag dat mensen kortzichtig kan doen reageren.
Als er één schaap over de dam is volgen er vaak meer.
En dat kan soms erg verkeerd uitpakken. 1940-45.

Ik ben niet meer van het lange stukjes schrijven, want kun je iemand overtuigen dat het om liefde gaat, begrip en inzicht door ellenlange verhandelingen?
En als ik het kort houd door te zeggen; doe een ander niet aan wat jij ook niet zou willen dat je aangedaan wordt...of...als je dan toch ergens afschuw over voelt, kijk dan eens goed in je eigen hart..of...
Nee, ik stop er maar beter mee, voordat je het weet zou dit ook weer een van de vele 'opgeheven' vingers van verdraagzaamheid kunnen worden.

Dan kriebel ik nu toch maar weer even in eigen baard... 


 

6 opmerkingen:

 1. Dat is het hè...alles is al eens gezegd.
  Maar om op het kuddegedrag terug te komen, het geeft mensen zekerheid. "want ZIJ doen het ook"
  Of "samen zijn we sterk". en het is helaas al zo oud als de wereld. In negatieve zin pakt het vrijwel altijd verkeerd uit, maar als we onze krachten bundelen en mooie dingen laten opbloeien kan de wereld alleen maar mooier worden.
  Ik blijf hopen. Jij ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopen, maar vooral aan mezelf blijven werken op dat vlak...en als je dat dan uitdraagt dan 'bundelt' het zich vaak vanzelf.
   Leuk dat je er weer was, Wolf. ;-)

   Verwijderen
 2. Waar zijn we toch bang voor? ...meestal weten we dat nog eens niet.... want zouden we het weten.... zouden we de vraag niet meer kunnen stellen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Valt me nu pas op dat je een baard hebt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, dat valt me nou weer erg van je tegen! Alhoewel, eerlijk gezegd zou ik ook niet weten of jij al dan niet een baard hebt. ;-)

   Verwijderen