Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





donderdag

Alles evolueert, alles verandert.


De Totale Verandering. 

            


Het lijkt steeds sneller te gaan...en dat gaat het ook werkelijk!
Maar hoe zit dat eigenlijk met ons bewustzijn, oftewel ons bewuste zijn.
Dat werkt alleen als we ons best daarvoor doen, want dat gaat niet vanzelf, integendeel.
Vaak blijven we kost wat kost zo lang mogelijk vasthouden aan oude gewoontes, oude normen en waarden...want die lijken we het liefst te blijven vertrouwen.
Neem iets herkenbaars als de techniek. We veronderstellen werkelijk dat zelfs de leek daar tegenwoordig genoeg van weet.
Gewoon op een knop drukken en...het werkt!
Waarom zouden we ons dat eigenlijk bewust moeten zijn, we zien immers dat wat we verwachten bijna altijd daadwerkelijk gebeurt.
Dat vele 'nadenken' zou ons nog gek kunnen maken.
Maar is het eigenlijk niet andersom?

Een paar herkenbare voorbeelden, één ervan is de verdeelstekkerdoos. Tegenwoordig hebben ze zelfs een aan en uit schakelaar. Handig toch?
Maar heb je al gezien dat deze stekkerdozen tegenwoordig een soort maagdenvlies hebben, dat is de reden dat je de eerste keer de stekker er nogal moeilijk inkrijgt. Meestal is dat dus even kracht zetten.
Dat 'vlies' lijkt ter bescherming te zijn tegen onverwachte ongelukjes...( hopelijk weten we nu hoe kinderen verwekt kunnen worden...of juist niet!)
Proefondervindelijk over de stekkerdoos.
Onbewust van deze nieuwe bescherming sloot ik het ding aan op een bestaand stopcontact, zette hem aan en zag aan het rode lampje dat hij werkt en ontmaagde het ding door er achtereenvolgende 3 stekkers in te 'persen'. Knal!   Een steekvlam en de halve afdeling zat zonder stroom...
Kon natuurlijk nooit aan mij liggen, het ding had immers een keurmerk!
Na deze kortsluiting ging er ineens een lampje bij mezelf branden...
Nooit meer zo'n dingen aanzetten voordat hij ontmaagd is!

En raad eens wat...zo dacht ik ineens aan de 'zwarte pieten' kwestie.
Als kind heb ik ze nooit anders gezien dan, gewoon een zwarte piet...niks kleurling of een medemens met een andere huidskleur, laat staan over de slavenhandel van ver voor mijn tijd.
Het kwam werkelijk nooit in mij op...

Dit is natuurlijk op geen enkele manier te vergelijken met de stekkerdoos?
Meer weten we nu nog niet wat er werkelijk achter zit( bewust zijn), want hoe kwetsend is het niet als donkere mensen hier vanuit ons vernieuwde bewustzijn mee geconfronteerd worden.
Wat mij betreft mogen de 'zwarte pieten' gerust een totaal nieuwe invulling krijgen!

Mijn herinneringen zullen daar niet door beschadigd worden, misschien wel integendeel.
Net zoals dat hele Sinterklaas feest!
Maak daar nou maar op een eigentijdse manier weer een leuk feest van...


😏🙆



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

walterkas811@gmail.com