Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





maandag

Had je maar nooit, dan was nu alles beter geweest.





 

Bockbier en herfstgenot.
Tijdens een verslavingsperiode denk je al lang niet meer aan smaak, het gaat je enkel nog om de kick en de vergetelheid daarna, die door veel geestelijke en lichamelijke pijn zal worden afgestraft.

Tja, zoiets meegemaakt hebben in je leven, raak je nooit meer kwijt, het is eigenlijk een soort droevig geschenk. Droevig vanwege wat het destijds aanrichtte, geschenk vanwege het feit wat je erdoor geleerd zou kunnen hebben.

Helaas is dat laatste niet voor iedereen weggelegd.
Had je maar nooit...of stel dat je leven anders was verlopen...,  dat zijn absoluut zinloze, ja zelfs masochistische gedachtes.
Sommige mensen die iets overwonnen hebben, kwijnen alsnog weg door 'spijt' of schuldgevoel.
Je kunt je afvragen; Heb je dan werkelijk wel iets overwonnen?
En dat geldt dan voor elk soort leed dat je geleden hebt.

Meer over verslaving>> klik

2 opmerkingen:

  1. walter je schrijfsel mooi om de lezen hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. had je maar nooit...
    dan was je ook niet wie je nu bent en wie je nu bent is misschien wel veel beter dan wie je geweest was indien je nooit...

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com