Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

donderdag

Leuker, speelser, creatiever?Zit er in gebeurtenissen een boodschap, worden we door iets gestuurd, geholpen, wijst iets ons de uitweg?
Je kunt er eindeloos over filosoferen; Komen de dingen vanwege hun betekenis op je pad, geven ze je vanuit iets dat ons verstand te boven gaat, een richting aan?
Tenzij je in alles de straffende hand van (?) ziet, kun je het leven iets extra's geven door er op die manier naar te kijken.

Oké, geloof gerust in engelen of geesten van overledenen die je steunen en begeleiden.
Neem hun "boodschappen" maar serieus, zolang ze maar op een positieve manier jou de juiste weg wijzen!

Vaak genoeg ervaren we momenten in het leven waarbij we voelen; Er is meer, er gebeuren dingen die nergens door te verklaren zijn. Maar het leven van alledag gaat gewoon door en daarna zijn we geneigd die momenten te relativeren. De kracht van de ervaring vervaagd en we gaan twijfelen over hoe echt hij was...


Zit je diep of wellicht te hoog, kijk om je heen en gebruik de signalen ten goede waarvan jij meent dat ze voor jou bedoeld zijn.

Leuker of speelser zal het niet altijd voelen, zeker niet tijdens de zware momenten als het leven je op de proef stelt.
Creatiever is het wel en indien je ervoor open staat kan het zeker lucht geven.
Spiritualiteit kan je beter niet tot 'godsdienst' maken, gebruik het juist om jezelf te bevrijden.
Te bevrijden op een manier die jou goed doet en anderen niet schaadt.
Welke natuurwet dat zo geregeld heeft is niet duidelijk, maar als je de ander schaadt komt dat altijd in een bepaalde vorm bij je terug.
En denk niet dat er gewetenlozen zijn die daar geen last van zouden hebben...
Heeft ook geen enkele zin, want je bent er van overtuigd dat jij wèl een geweten hebt.


4 opmerkingen:

 1. Mijn spiritualiteit bestaat eruit dat ik open sta voor alle godsdiensten. En geen enkele godsdienst aanhang. Geeft een bepaalde vrijheid.

  Dit is één van mijn favoriete onderwerpen. Betekenis van symbolen die je onderweg tegenkomt in je leven. Synchroniciteit ervaren. Er wat mee doen, en je leven daarmee verrijken.

  Mijn filosofie is een ander niet schaden maar ze willen verrijken met inzichten die ik onderweg in mijn leven tegenkom. Het maakt mij bewuster en gelukkiger en dat gun ik een ander ook.

  Leuk onderwerp Walter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is dat, iets negatiefs komt naar jou terug, maar iets positiefs ook... en laat ons dat maar voor ogen houden hé Walter want jij krijgt beslist veel positiviteit terug met je schitterende logjes en blogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had ook wat geschreven maar heb iets verkeerd gedaan. Ik houd het nu voor gezien
  welterusten Walter.

  BeantwoordenVerwijderen