Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

woensdag

Natuurlijke balans?


 Is er werkelijk een natuurlijke balans in de mens aanwezig?
Juist op de weg van het onthechten en loslaten van wat je allemaal is aangepraat tijdens je leven tot dan aan toe, kan je ervaren wat 'natuurlijke' balans inhoudt, of...het gemis daarvan!
Het kan je doen schrikken en je verleiden opnieuw te gaan 'vasthouden' aan regels die voor jou leken te werken, maar die je ook afhankelijk maakten en je vrijheid beperkten.

Het is bijna vergelijkbaar met het opgeven van dingen als roken, drinken, gokken of noem maar een verslaving op. Allerlei stemmetjes in je hoofd zullen je verleiden je negatieve gewoontes goed te praten. De stemmetjes van 'gemakzucht', maar vaak ook van angst, angst voor het onbekende.
Hoe redt je het zonder?
Hoe functioneer je zonder gehechtheid?
En als er dan tijdens dat proces van onthechting 'enge' dingen gebeuren...hoe blijf je dan op dat pad?

Kwetsbaarheid tegen komen, dat is één van die enge dingen tijdens onthechting. 
Totdat je gaat inzien dat juist die kwetsbaarheid van groot belang blijkt.   
En dan terug naar die 'natuurlijke' balans...
Het zou me niets verbazen als die zo persoonlijk is, dat hij niet in het algemeen beschreven kan worden, je komt dan bij de individuele werkelijkheid van; Ieder mens is uniek. 
2 opmerkingen:

  1. Eerst in een donker gat kijken van 'niet iemand' en tot de de conclusie komen dat iedereen uniek is. Het lijkt tegenstrijdig en toch bestaat het als je de ervaring kent.
    Dat opent nieuwe perspectieven en het wordt een andere nieuwe manier van kijken. Onbegrijpelijk en toch...

    BeantwoordenVerwijderen