Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





zaterdag

Hoe ver ga je?




Zelfonderzoek als rode draad.
Als je eenmaal doorhebt hoe dat werkt en vooral hoe het in je eigen leven doorwerkt wordt het een 'goede' gewoonte, geeft het je alleen maar onrust dan heeft het vaak te maken met het feit dat je ergens stopt waarin het te dichtbij komt en je gevoelens ontdekt binnen jezelf die je niet dacht te hebben of in ieder geval niet wilt hebben.
Juist dan is het zaak daar even doorheen te prikken en ook in dat soort 'gevoelens' de ander te herkennen die afkeer bij je oproept.
Anders kijken naar jezelf en daardoor ook anders naar de ander.
Hetgeen niet wil zeggen dat je dan maar alles moet 'goedkeuren' of verdoezelen, maar het kan er wel voor zorgen dat je blik milder wordt en dat het begrip 'liefde' een veel ruimere invulling krijgt.

2 opmerkingen:

  1. Die verbindt zich inderdaad helemaal met mijn tekst die ik gister plaatste, mooi. :)))

    Nog n fijn weekend voor jou lieve Walter. :)))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfonderzoek leidt tot zelfinzicht en kan een sterk reflecterend vermogen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com