Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





vrijdag

Natuurlijke processen. 3.



Maak je vrij!




Stel, je zou alle ismes van je af kunnen zetten, alle aangeleerde 'wijsheid' even los zou kunnen laten en alles wat je 'gelooft en meent te weten', stel... of liever stel je dat eens voor.
Het begin van het ontdekken van wat  vrije wil nou eigenlijk inhoud is dan reeds gemaakt.
Want zo vrij blijkt die wil al niet te zijn als je je van alles los probeert te maken.

Natuurlijke processen in ons mens-zijn.
Kunnen we daar eigenlijk nog wel contact mee voelen, mee leggen?
Aan meditatie stilte in het hoofd heb je dan ook weer even niets.
Mediteren is een kunstmatige bezigheid....Tenzij je toevallig over een mooi landschap staart en even in de stilte van het Niets geraakt. Als natuurlijk proces!

Je kan het de oerbron noemen, in ieder geval het liefst iets dat nog niet bezoedeld is door allerlei dogma's en ingevulde moraal.
Contact met de oerbron, een stuk moeilijker dan een duik nemen in wat je allemaal is wijsgemaakt.
Laten we maar eens kijken waarheen dat ons brengt.
En nu maar hopen dat ik daar een volgende keer verslag van kan doen...of jij.



2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat we nooit echt tot de kern kunnen komen. We zijn nu eenmaal een geest in een lichaam, dat het helemaal moet doen met dat lichaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik keek vandaag weer naar inner worlds outer worlds. Op DVD die ik nu heb. In onze 'groep' wordt veel uitgewisseld. En nu maar bewust worden van de essentie in onszelf. Het is zo'n prachtig opgezette film. Daar kom ik alles in tegen. Ik ben je nog steeds dankbaar voor de link.
    knuf daarvoor. en succes schrijver.

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com