Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

zondag

Je bent die je wil zijn.


Morfogenetisch veld. Doorgelicht?


Naar aanleiding van 'De lege beker', maar vooral ook geïnspireerd door de reacties, kwam ineens het begrip 'Morfogenetisch veld' in mij op.
Het raakt onder andere de theorie dat alles met alles verbonden is. Een soort gezamenlijk aura, maar ook een veld waarin alles dat ooit was ligt opgeslagen. En volgens sommige zelfs alles wat ooit nog zal komen.

Eigenlijk is het niet de bedoeling die theorie verder uit te diepen in dit stukje, het enige dat ik er hier over wil zeggen is, dat het mij wel aanspreekt.
(Onderin een link met informatie.)

Je bent die je wil zijn, of liever gezegd, je kan zijn die je graag zou willen zijn.
Een soort positivisme dat voor de één inspirerend kan werken en voor de ander...verlammend.
Want hoe zou het dan zitten met onze al dan niet aangeboren talenten, en hoe met de omstandigheden waarin we zijn opgegroeid?
Lichamelijke of geestelijke beperkingen al helemaal buiten beschouwing gelaten!

Ik denk, dus ik besta.
Ik besta door wat ik denk.


Morfogenetisch veld (klik)

Hieronder nog twee doorverwijzingen die te maken hebben met dit onderwerp.
Met dank aan Diana Drent.

Artikel 1 (klik)
Artikel 2 (klik)6 opmerkingen:

 1. Morfogenetische velden daar ben ik sterk in geïnteresseerd. Tja waar ben ik niet in geïnteresseerd. De bekendste onderzoeker op dat gebied is Rupert Sheldrake. Die heeft er een zeer uitgebreid onderzoek naar gedaan en zal hij nog wel doen. Geen idee eigenlijk. Tegenwoordig zijn er zoveel meer wetenschappers die zich er mee bezighouden. Ik klik ff op de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, je haalt wel erg veel verschillende dingen uit de kast. Descartes, Sheldrake, Onderlinge afhankelijkheid. En hoe zit het dan met onze menselijke beperkingen?
  En besta ik door wat ik denk?
  Ik raak hier ff de weg kwijt Walter hihihi.

  Ik denk dat mijn leven verbonden is met alles in onderlinge afhankelijkheid en ik besta daardoor op de manier zoals ik nu ben, dat is altijd veranderlijk want ik kan steeds nieuwe oorzaken uitzetten en leef ook voortdurend onder veranderende omstandigheden. Ik besta op grond van oorzaak en omstandigheden. Dat is mijn uitgangspunt. En dat is dus heel breed. Sheldrake komt daarbij in de buurt vermoedt ik. Met de conclusie van Descarte heb ik iets meer moeite alhoewel hij onze westerse maatschappij behoorlijk heet geindoctrineerd.. :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, Elly, wat ik ook uit mijn kast haal, iedereen mag zelf bepalen wat hij/zij ermee doet. Niks moet.
   Wat ben ik toch een vreselijke ( aardige?) man, hè? ;-)

   Verwijderen
  2. Serieus gezien vind ik het bijzonder interessant als mensen hier hun eigen zienswijze neerzetten. Bedankt.

   Verwijderen
  3. Daar ging ik ook van uit Walter, een beetje als vervolg op je vorige log. Ja ja, je bent geweldig aardig en maakt daarboj nog mooie blogjes. :-))

   Verwijderen
 3. alles staat in verbinding met alles ..

  dat zou natuurlijk een heleboel 'mysteries' oplossen, zoals oa telepathie, psychokinese, helderziendheid, precognitie, .. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen