Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





vrijdag

Marcel Messing.

7 opmerkingen:

  1. Ik heb de eerste 15 minuten kunnen kijken. Je begrijpt, ik ben (min of meer) bekend met het Tibettaanse stukje over bardo, dodenboek etc. Interessant het uit Messings mond te horen. Ga beslist later verder kijken. Bedankt voor het plaatsen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal wel weer toeval zijn Elly, ik kwam ook niet verder dan 15 minuten! Volgende keer verder omdat ik zijn theorieën op zich interessant vind.

      Verwijderen
    2. Op facebook zou ik er een likeje onder zetten ;-)

      Verwijderen
    3. Hihihi, Elly...Gemak dient de mens! Voorlopig kies ik er toch nog maar voor om eindeloze codes bij blogs in te vullen om te laten weten dat ik iets waardeer..Bewijzen dat je geen robot bent staat er dan bij. Zal niet lang meer duren dat ook robots hebben geleerd te bewijzen dat ze geen robot zijn. ;-)

      Verwijderen
    4. Ja ja Walter, helemaal waar. Dat kwam in het filmpje ook duidelijk naar voren. Na het einde van de wereld op Canvas, de film Melancholia, keek ik Marcel af. Ik had dus een fascinerende avond tot twaalf uur. Heftig hoor maar ook zoveel herkenning. Vanmorgen was ik al vroeg wakker en overdenk wat ik ermee kan doen. Bedankt voor de link. De hele wereld zou dit filmpje moeten zien. Fijn dat Marcel aan het eind zo hoopvol is. Ik blijf mijn vraagtekens houden en denk voorlopig meer aan persoonlijke 'verlichting' dan in mondiale. Persoonlijk, waardoor er velen voordeel kunnen hebben. maar ja, ik hoop dat Messing gelijk krijgt. Maar dan moet er nog heel wat gedaan worden.
      We bloggen lustig verder.

      Verwijderen
  2. Ik 'ken' M.Messing vanuit vroegere publicaties in de Prana. Zijn theorieën vind ik prachtig maar in mijn beleving is de wereld (mensDOM) in zo'n verreweg staat van ontbinding dat wat mij betreft enige hoop op een voorspoedig herstel naar het land der fabelen verwezen mag worden.
    Ik heb bovenstaand interview bekeken en wanneer ik hem hoor zeggen
    onder andere:

    * teruggaan naar de oorsprong van wat we zijn
    * je moet het roer omgooien
    * door inzicht diepe evolutie verwerven
    * samenwerking

    ben ik 't daar absoluut mee eens maar of dat op collectieve schaal mogelijk is betwijfel ik ten zeerste...

    Wanneer vrede op aarde ver te zoeken is, zelfs in eigen land/stad het geweld alsmaar toeneemt, men in onderlinge contacten/relaties uit is op macht, strijd, ego, jaloezie, hebzucht en geld, in families de groot mogelijke vetes zijn, men in zichzelf de oorlog verklaart, kortom: hoe wil je dan in vredesnaam op grote schaal, mondiaal...

    Ik ben geen pessimist maar wel realist.

    Het enige wat ik hieraan nog wil toevoegen is vrede en evenwicht in jezelf ervaren en in je eigen -zo groot mogelijke- leefkring het zo aangenaam mogelijk maken. Dan ben je al een heel eind...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met het laatste wat je zegt ben ik het zeer eens en juist daarin zie ik toch een kans het tij te keren. Of ik er vertrouwen in heb of niet, dat vind ik in deze ondergeschikt.

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com