Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

donderdag

Onmogelijke opdrachten.


Waarom zou eens mens zich het eens niet gemakkelijk maken door zich onmogelijke opdrachten ten doel te stellen? Immers, je kunt er nooit in falen. Onmogelijk is en blijft nou eenmaal toch onmogelijk, tenzij..
Tenzij ik mij voorneem het onmogelijke te schilderen, het onmogelijke te schrijven en het onmogelijke te fotograferen!
Een uitdagende opdracht, bijna onmogelijk zou je denken, maar ja, dat is weer dat vreselijke denken dat ons in de weg staat. Vooral het 'stiekeme' denken, het 'we maken ons van alles wijs' denken.
Het plaatje dat we hebben bij bepaalde begrippen, trouwens bepaalde begrippen vallen al onder 'we maken ons iets wijs omdat we daar veiligheid in menen te vinden! Gooi alles overboord en...ja en?
Alle boekenwijsheid even vergeten en luisteren naar je hart. Nee, niet dat hart van; bong, bong...bong...
Dat hart is een weefsel, een orgaan, weliswaar bezield, maar toch.
Eigenlijk is alles een woordenspel, je benoemt iets omdat anderen je daarin zijn voorgegaan.
De papegaaienkolonie van na die zogenaamde oerknal. De eerste zei ooit, bla..de tweede bla, bla, de derde enz.enz.
Een onmogelijke opdracht dus, ééntje die de blabla overslaat.
Er zijn er mij  al veel voorgegaan...zij vernietigden hun doek, zij verscheuren hun schrijven en drukte hun foto's niet af! Weg ermee, dachten zij...het ziet er veel te onmogelijk uit als zijnde een mogelijkheid voor het onmogelijke!
En God is pas dood als ik dood ben of jij...tenzij ik dan nog leef.


3 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat we stapjes over kunnen slaan. We teren toch voort op dat wat onze voorgangers hebben geleerd of gedaan.Vandaar dat ik denk dat we niet alleen maar ons hart kunnen volgen. De rede en het verstand uitschakelen? Nee niet voor mij. Gevoel kan een slechte raadgever zijn. Daarom profiteer ik van wat anderen al hebben gedaan of kunnen. Analyseer, vergelijk, probeer uit en houd over wat voor mij resultaten geeft.
  Of God wel of niet bestaat is voor mij niet belangrijk wel het resultaat wat die gedachte of die ervaring voor en met mij doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die die mij zijn voorgegaan, die haal ik niet meer in, wat zij gedaan hebben kan ik niet ongedaan maken.
  Uit je eigen gedachten nagedacht blijkt dikwijls dat er toch al reeds is over nagedacht, en het is dan voor vele gemakkelijk te citeren maar.............. Bla bla bla , of Lorre koppie krauw.
  En in he onmogelijk falen ... daar ga ik over nadenken... maar daar is ook al door jou over nagedacht ... ik denk dat ik het maar laat ...... je bent mij daarin voorgegaan .....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat Elly zegt daar kan ik me volledig in vinden.
  En ze zeggen dat "niets" onmogelijk is, maar daar denk ik toch ook anders over..er zijn wel degelijk dingen die onmogelijk zijn volgens mij.
  En uiteraard maken we onszelf soms dingen wijs en die betekenis van het "wijs maken" dan, maar dat is ook een kunst om jezelf het juiste wijs te maken zodat het onmogelijke (in onze visie) dan misschien wel mogelijk wordt?
  En God zal volgens mij sterven als er geen godsgeloof meer is.
  Of ik moet hem ooit ontmoeten en dan weten dat het geen geloof was maar realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen