Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





vrijdag

Mediteren en Krishnamurti?


Het ? had niet gehoeven, want de hele lap tekst gaat niet via knippen en plakken'.
Die tekst komt waarschijnlijk nog dit weekend.

Was er nu te warm voor en ik te moe!



En Nu, 4:35 uur schijf ik;  
Hij kwam die morgen opnieuw, thans met een jongeman. Het was de monnik die het gehad had over discipline, heilige boeken en het gezag van de traditie. Zijn gezicht was gewassen en ook zijn kleren.  De jongeman maakte een nogal nerveuze indruk. Hij was met de monnik meegekomen, die waarschijnlijk zijn goeroe was, en wachtte totdat deze als eerste iets zou zeggen. Hij keek naar de rivier, maar dacht aan andere dingen. Na korte tijd zei de sannyasi:
'Ik ben opnieuw gekomen, ditmaal om over liefde en zinnelijkheid te spreken. Wij die de gelofte van onthouding hebben afgelegd, hebben onze zinnelijke problemen. De gelofte is enkel een middel om onze onbedwingbare verlangens te weerstaan. 

Uit, De enige revolutie'
Krishnamurti.                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

walterkas811@gmail.com