Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





donderdag

Kritisch op onszelf zijn.






Het begrip 'kritisch of kritiek' heeft vaak ten onrechte een negatieve bijklank, terwijl het in feite niets anders hoeft te zijn dan met volledige aandacht naar iets kijken.
En daarbij vooral niet vergeten dat we individuen zijn, net als ieder ander.

Zo is er het kritisch op onszelf zijn dat houdt dus in met volle aandacht durven kijken naar wat je uitdraagt en hoe je handelt, inclusief de gevolgen daarvan.
Vaak is het iets dat we nog moeten leren kennen, want meestal werd kritiek door ons als iets negatiefs ervaren, terwijl het niets anders hoeft te zijn dan helder te zien en dat in context!

Zo hebben we allemaal onze sterke en zwakke punten die je gegeven zijn door het Leven zelf.
Is iets ons aangeboren of is het gaandeweg ontstaan?
Dit uitgebreid en zelfs wetenschappelijk onderzoeken is in feite een vorm van vluchtgedrag.
Kijk maar beter gewoon naar het Nu en handel vandaar uit.

Kijk op die manier ook maar naar je eigen zwakke en sterke punten en werk daar aan, altijd beginnend vanuit het nu en niet van; 'maar nu heb ik er even geen tijd voor, nu ben ik daar niet voor in de stemming, enz.
Beginnen in het Nu is altijd met iets kleins beginnen en dat voeden opdat het steeds groter wordt, of indien nodig, steeds kleiner opdat het ooit verdwenen zal zijn.

Ga nooit uit van de Vanzelfsprekendheid, alles verandert en alles is alleen maar in het nu.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

walterkas811@gmail.com