Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





woensdag

Ons losmaken en de Totale Verandering



En de schoonheid van het Niets.



Kunnen we de epifyten en de parasieten leren herkennen, waardoor we ruimte maken voor de positieve kracht in ons? 
De mens als epifyt lijkt onschuldig, zij onttrekken in feite niets aan ons...toch kun je spreken van 'ze maken gebruik van', want dan ben je een soort gastheer waar ze graag op vertoeven...
Maar menselijk gezien maken ze toch een soort gebruik van je door te groeien waardoor je op den duur in hun schaduw komt te staan.
Eigenlijk totaal onschuldig maar goed om je daar bewust van te zijn!
Dat in de schaduw gaan staan doe je namelijk zelf...Door dit te herkennen kan je makkelijker bij je eigen Totale Verandering komen...
Om dit op zijn waarde te schatten zul je letterlijk heel bewust moeten leren zijn.
Bewust-Zijn dus!

En dan heb je de mens als parasiet, zij trachten op jouw positieve energie te gaan leven, proberen hem zelfs af te tappen!
Dat begint vaak klein en lijkt dan onschuldig...in het begin verpakken ze dat zelfs alsof ze grote bewondering voor je hebben.
Noem het maar even; het geraffineerde kwaad!  En letterlijk kan dit soort van kwaad tot erger worden!
Herkennen we dit wel op tijd?
Kunnen en durven we wel in te grijpen zodra we het beginnen te herkennen en vooral ook, hoe doen we dat?
Hier komen we op het punt van; iets in zijn waarde moeten laten,zonder daarbij in de schaduw te gaan staan (de epifyt) of het ontdekken van iets ( de parasiet) en het op tijd aan de kaak te stellen en het te gaan bestrijden.
Niet bevechten, maar bestrijden.


Dan pas komt er een optimale ruimte voor je eigen Total verandering!

🙏


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

walterkas811@gmail.com