Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





donderdag

Vaag? Het doen met wie je bent en wat je 'hebt'.

Van die vage termen, gezegdes waar je niks mee kan?
Dat hoeft niet natuurlijk en het kan geen kwaad om er eens naar te kijken wat dat nou inhoudt.
Neem nou de vraag of het minder kan, een actuele vraag.
En van daaruit, hoe belangrijk wil je zijn en vooral voor wie!
Weet je dat je met de 'basic colors' van wie je bent, zo goed als alle kanten op kan en weet je ook dat de kanten die je niet op kunt eigenlijk niets toe te voegen hebben aan die je bent?
De verzorgingsstaat heeft velen van ons verlamd en dat is prima. Als je iets niet uitprobeert weet je niet of het zal werken. En zo kan ook blijken dat theorieën kunnen vastlopen zodra ze toegepast gaan worden.
Ook niks aan de hand, tenzij men zich krampachtig gaat vasthouden...dan word je het slachtoffer van je eigen kortzichtigheid.
Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt betekent nog geen 'stilstand', het is gewoon de thuishaven van waaruit je verder kan.
Hebzucht is een grote boosdoener, zowel voor jezelf als voor 'de wereld'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

walterkas811@gmail.com