Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





donderdag

Jezelf zijn is anders.


Waar heeft Leegte en Niemand zijn mee te maken?
In feite gaat het veel verder dan het begrip 'jezelf' zijn, want ook dat is maar een rol, een rol die je speelt vanuit de vele facetten van je Zijn.
Het andere is meer een ervaring die een basis vormt onder dat 'jezelf' zijn, daaronder die leegte en dat niemand ervaren werkt heel anders dan leven vanuit je 'ingevulde' ik.
De woorden 'Leeg en Niemand' zal ik even, vanwege de leesbaarheid vervangen door Zijn. Ook al lijkt dat op zich alweer een abstract begrip, maar het doelt op de Stilte van ontvankelijkheid, een stilte die ook als 'God' ervaren kan worden. De pure God die van geen bijbel weet.

Al zou je het niet altijd zeggen, maar de mens evolueert naar een 'hoger' plan, maar ook dat is een term die gemakkelijk zou ingevuld kunnen worden als; beter en zuiverder.
Daar heeft het in feite dan al niets meer mee te maken, het is niet anders dan een andere vorm van bewustzijn.
  

2 opmerkingen:

  1. En die rol moet er zijn om je levensspel gestalte te geven.

    In een grijs -gekleurd- verleden heb ik de opleiding psychodrama gedaan (in Gent)
    Daar komen de door jou genoemde fenomenen ruimschoots aan bod.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De pure God die van geen bijbel weet .....hmmmm even over denken hoor

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com