Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...

zondag

Leegte, niemand en bewustwording.De rollen die we spelen, vaak zijn gaan spelen om te overleven, mee te kunnen doen en om ons te laten gelden kunnen soms ineens voor onszelf te doorzichtig worden en ons confronteren met het gevoel van; Ik bèn mijn rol niet!
De eerste bewustwording van Leegte en Niemand zijn kan een mens in verwarring brengen, want het raakt in niets de dingen die ons zijn aangepraat in wat goed of wat slecht voor onszelf en anderen zou zijn.
Het heeft te maken met naar binnen durven kijken en kan uit noodzaak ontstaan.
Spiritualiteit is hierin slechts weer een volgend etiket om op je zelfonderzoek te plakken en etiketten kunnen, mits je er zelf met de nodige afstand naar kunt kijken, soms handig zijn in een wereld van communicatie.

Je bent Leeg en Niemand en om er geen woordspelletje van te maken ga ik eens kijken wat dat nou in het leven van alle dag zou betekenen.
In feite betekent het vooral 'onthechten', jezelf vrij maken van opgelegde en aangeprate denkbeelden.
Geen makkelijke klus en vraag vooral niet naar het nut ervan, want dat is juist het eerste wat je zou moeten loslaten...Het nut van.
Leeg en Niemand zijn duidt vooral op ruimte maken, ruimte laten eer dat je een mening gaat vormen over wat dan ook. Met abstracties kom je niet ver, dat zijn mindgames waardoor je dingen niet werkelijk in je gevoels en belevingswereld toelaat.
Ze kunnen echter even nodig zijn om afstand te nemen...a.h.w. achteruit lopen op de springplank om je 'sprong' te versterken. ( beeldspraak)

Tijdens bewustwording van, laten we zeggen van je werkelijke staat van zijn, je staat van zijn zoals je die enkel kan ervaren zonder je vast te klampen aan opgelegde regels, kan het gebeuren dat je even alles kwijtraakt. In enkele gevallen ook wat 'vrienden' om je heen.
Door het in de praktijk brengen van je bewustwording van Leegte en Niemand zijn, kan het namelijk gebeuren dat de mensen om je heen hun eigen Leegte gaan tegen komen. En Leegte die niet voortkomt vanuit het eigen bewustwordingsproces kan schokkend en beangstigend zijn.

Mijn aftasten gaat voort....

4 opmerkingen:

 1. Je conditioneringen onder ogen zien en loslaten is geen gemakkelijke klus want hoe gauw ligt de angst voor -zogenaamd- verlies alweer op de loer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd en overwin je de ene dan kom je het in de andere weer ergens in tegen...en toch ruimt het op den duur wel op.

   Verwijderen
 2. Ik heb gehoord: Het is net als baardhaar, het groeit steeds weer aan.
  (Totdat je de essentie 'bereikt' of 'doorhebt'... en wat dat is!??)
  Mooi vond ik: Met abstracties kom je niet ver, dat zijn mindgames waardoor je dingen niet werkelijk in je gevoels en belevingswereld toelaat, Soms denk ik. om daar invulling aan te geven zijn religies een hulpmiddel die geven de symbolische waarden weer in de vorm, maar dan alleen als je erdoorheen kunt prikken. Het boek De geheime leer is ook zoiets om doorheen te prikken. :-) Daarna komt pas het toepassen in je eigen leven.
  Mooi stuk weer Walter

  BeantwoordenVerwijderen