Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





vrijdag

Het persoonlijke niet uit de weg gaan.




Mijn blogs zijn een verslag en tegelijk een leidraad van het persoonlijke ont-dekken.
Natuurlijk gezien vanuit mijn eigen proces, dus niet alleen het tonen van wat ik ontdek, maar vooral ook de weg daar naar toe.
Toch probeer ik het altijd te relateren aan wat er zoal om mij heen én in de wereld aan 'gedachtegoed' leeft. Want hoe je het ook wendt of keert en hoe mooi men het ook soms beschrijven kan, het is en blijft gedachtegoed. Soms gedeeld vanuit datgene dat men gemiddeld samen meent te ervaren.
Zonder denker is er namelijk geen gedachte...En mocht 'ik' trachten mij daar iets bij voor te stellen, juist dan is het denken dubbel aanwezig een tracht zich via trucs een objectiviteit voor te stellen.
Niet 'denken', bijvoorbeeld via meditatie, kan dan ook alleen maar daarna geconstateerd worden via...het denken.
Maar dat is natuurlijk weer mijn persoonlijke gedachte daarover.
En geen leer of wat dan ook mag ons in de weg staan bij het persoonlijk denken vanuit eigen ervaring en beleving.
Ook niet het verwoorden daarvan.





Het doosje van het ego.













2 opmerkingen:

walterkas811@gmail.com