Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.

zondag

Ruimte voor Bewustzijn.
De conditie van je lichaam is belangrijk, het is de drager van je Bewustzijn.
Ook is het lichaam zelf een onderdeel van dat bewustzijn, en dat scheiden van lichaam en geest is niet meer dan het overzichtelijk kunnen maken van het geheel.
Ruimte geven aan een veranderend bewustzijn, misschien wel de bron van de 'eeuwige jeugd', meer nog dan het zoeken dat de medische wetenschap doet naar 'medicinale' oplossingen.
De 'geest' levend houden houdt veel meer in dan de hersens oefenen via trainingen voor het geheugen, dat zijn methodes waarbij de mens zich gaat zien als een machine, de geest machine, de lichaam machine. Zelfs het moeten meegaan met je tijd is hierin betrekkelijk.
Waar het werkelijk omgaat is de diepe verbinding met die je bent te blijven voeden, te blijven onderzoeken en vanuit je bewuste zijn bij te durven stellen daar waar het 'nodig' is.

En wat dat zelf nou precies is?
Het is verschrikkelijk simpel en hoeft niet eens via allerlei spirituele inzichten en beschouwingen uit de doeken te worden gedaan. Alhoewel het boeiend kan zijn je erin te verdiepen...zonder je ermee te vereenzelvigen. Ruimte voor eigen bewuste zijn is het allerbelangrijkst.

Dat zelf is simpel.
Je bent het, meer niet en wat je er mee doet of kan is aan jou.
Aan jou en aan Dat wat is.

2 opmerkingen:

 1. Mooi lieve Walter. Ja ik zeg vaker, het is niks Het is niks. Maar zonder Het is t leven ook echt niks hihihi

  lieve warme groet Kagib

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja zo simpel.
  Als we hetzelfde bedoelen en ik vermoed dat het zo is. Maar zeker weet je dat nooit.
  Laatst hoorde ik weer een uitspraak van iemand... had ik totaal niet verwacht. En hij niet van mij hahahaha.

  BeantwoordenVerwijderen