Niets bijdragen, behalve hetgeen er staat.


( Verdere eventuele info over dit weblog, helemaal onderaan de startpagina. Tevens vind je er blogs die ik volg en indien je deze blog wilt volgen, de volglijst.) En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die dit lezen...
Een blog dat gaat over de invoelbare spiritualiteit en hoe men vanuit het holisme de dingen tegemoet kan treden.Verder is dit blog gericht op een boeddhistische levenshouding.





woensdag

Met alle respect...


Mensen die beginnen met; Met alle respect, maar...
Meestal wordt hetgeen waar het dan over gaat met de grond gelijk gemaakt.
Persoon of gedachtegoed.
Graag zou ik dat anders aanpakken en zal naar de juiste woorden zoeken, niet zozeer vanuit het beladen begrip als respect, maar meer als waardering voor wat personen of gedachtegoed voor mij kunnen betekenen.

Met de deur in huis;
Gedachtegoed en het leven van alledag, hoe combineer je die, hoe pas je ze toe in je eigen leven?
Boeddhisme, christendom, islam en andere spirituele of religieuze zienswijzen, wat kunnen ze voor je doen zonder dat je een marionet wordt van dogma's?
De touwtjes strak gespannen, ver van wat je eigen leven behelst!
Met alle respect voor de grote leraren, gelukkig dat ze er zijn, maar het gewone leven raakt vaak andere zaken dan de 'leraren' en de zienswijzen ons te bieden hebben.
Het groene hart volgen, ook dat valt niet mee!
 



2 opmerkingen:

  1. Wat heb ik een hekel aan: met alle respect, maar. Ik kan mensen om hun oren slaan wanneer ze dat zeggen. Het is zo denigrerend.....

    BeantwoordenVerwijderen

walterkas811@gmail.com